Garden Route

Ja då har vi gjort Garden Route. Vad är det nu då kanske ni tänker? Så även vi… Men det verkar betyda ett område man ska besöka i Sydafrika. Det är nog främst regnskogsområden vilket vi fick erfara då det regnade de första dagarna så vi såg inte så mycket. Vi besökte två olika nationalparker med vandringar i skogen. Vi gick över en hängbro och såg ett över tusen år gammalt träd. Sedan gjorde vi även en båttur med en busslast galna kineser.
Längs vägen finns även ett speciellt äventyrsstop. Här hoppar Viktoria världens högsta bungyjump!

image
Världens högsta bungyjump

Nä, skoja bara, ingen av oss gjorde det. Det var maffigt att se dock, 216 meter högt…
Efter detta åkte vi vidare till Oudtshoorn, strutsarnas huvudstad. Här fick vi lära oss allt om strutsar, t ex hur man avslöjar fejkläder och att de inte får exportera struts pga fågelinfluensan (galna strutssjukan?). Här fick jag äntligen möjlighet att se de stora katterna, dock i inhängnad. De vägdes upp av att man kunde gå in och klappa djuren.

image
Möte med afrikanskt lodjur (Caracal)
image
Gepard som halvsover i värmen

Här gjorde vi också den tokigaste turistattraktionen hittills. Utanför Oudtshoorn finns det en kille som anordnar att man får se Surikater (Timon!). De bor i hålor i marken, varje familj har ett revir med kanske tjugo boplatser. Så varje eftermiddag spanar han var de går och lägger sig. Sedan träffas alla innan soluppgång, går ut med stolar och sätter sig på rad runt deras hålor för att vänta på att de ska komma upp och värma sig i första solstrålarna. Mycket riktigt kom de upp där vi trettio stycken satt på rad och väntade med kameror i högsta hugg!

2 thoughts on “Garden Route”

  1. Coolt!

    “you got me” jag trodde faktiskt Viktoria hoppade!

    Intressant att världens högsta bungee är så pass mycket högre än världens näst högsta som jag tror är 166 meter (den Z och jag hoppa i Nepal).

    Hälsa Timon från mig! 🙂

Comments are closed.