Inför Sydafrika – Rutten

Snart bär det iväg! 3 veckor i Sydafrika och Swaziland. Från safari, maffiga berg, sumpmarker till vingårdar och storstad. Förhoppningsvis ser vi lejon, flodhästar, elefanter, giraffer, noshörningar, sköldpaddor, pingviner och mycket andra djur.

Hela rutten
Hela rutten

Färden inleder vi i Johannesburg, men åker direkt vidare mot Krugerparken i nordöstra Sydafrika. Där bor vi först en liten bit utanför så vi hinner komma ifatt alla nya intryck. Sedan bor vi på en lodge vid Krugerparken med safari både morgon och eftermiddag två dagar i rad.

Efter safari rör vi oss genom Swaziland, detta lilla kungadöme som nog är väldigt speciellt! Därefter blir det en längre vistelse i St Lucia, en mindre stad vid Indiska oceanen. Här finns det stora möjligheter till att se flodhästar, de kan till och med synas mitt i staden så då får man vara på sin vakt! Har vi tur finns det också möjlighet att se sköldpaddor. Så blir det ju första badet i havet också!

Första delen, Krugerparken och St Lucia
Första delen, Krugerparken och St Lucia

Efter detta åker vi till Durban och vidare med flyg till Port Elizabeth. Nu går resan över till att uppleva Garden Route med alla sina unika växter. Vi kommer bo i Knysna, Oudtshoorn, Stellenbosch och Kapstaden. Vacker natur, kanske lite mer bad, förhoppningsvis något mikrobryggeri, vingårdar, Godahoppsudden och såklart pingviner är några upplevelser på vägen!

Andra delen, Garden Route och Kapstaden
Andra delen, Garden Route och Kapstaden

Det är planen, sen får vi se vad som händer. Kanske kommer det någon uppdatering under resan, om inte blir det en längre efter!