Kapstaden

Nu är vi hemma igen… Det har varit en grym resa och att komma hem till vinter/vår känns väldigt konstigt.
Sista tiden av resan spenderade vi flera dagar i Kapstaden. Här har vi hunnit med mycket och som tur var i bra väder. 30 till 35 grader och sol, sjöbris på eftermiddagen som varit svalkande och skönt. Men innan Kapstaden var vi i Stellenbosch mitt i vinregionen. Här hade vi vinprovning på agendan och då ingen av oss ville spotta satsade vi på en minibuss som körde runt oss till fem olika vingårdar och en gård där de gjorde brandy. Med tre till fem olika vin på varje ställe blev det en härlig blandning, vi satsade på att provsmaka till skillnad mot en annan grupp som gjorde samma tur. Vi hörde dem på ett ställe säga till servitören som hällde upp vin att de inte var där för att smaka utan där för att dricka.

image
Vinprovning i Stellenbosch

Staden i sig var riktigt mysig med ett uteliv som kändes som medelhavet.
Kapstaden hade också den känslan i turistiga Waterfront, ett område nere vid hamnen. Men här märktes klyftorna i landet tydligt då vissa delar i staden bör man undvika, framför allt när mörkret lagt sig. Här hade vi fullt program med en tur till Godahoppsudden, linbanan upp på Taffelberget, besök på Robben Island, vandring i botaniska trädgården och såklart god mat på restauranger.
Vi har sett alla möjliga olika vägskyltar under resan och slutligen fick vi se varningstriangel för pingviner! Vid stranden Boulders finns det en pingvinkoloni som man i princip kan bada tillsammans med. På gångar runt området kommer man bara någon meter från pingvinerna. En bonus som vanligt är att se alla turister med kikare och kameror i högsta hugg!

image
Pingviner på stranden Boulders
image
Mer pingviner
image
Turister spanar pingviner

Jag hittade också till Beerhouse där vi testade flera olika hantverksöl från Sydafrika (Devils Peak är favoritbryggeriet!). Vi hittade också ut till en butik där jag köpte humle odlad i Sydafrika som inte finns att få tag på i Sverige!

image
Ölprovning på Beerhouse
image
Humle från Sydafrika

Slutligen är vi enormt nöjda med resan. Det har varit intressant och annorlunda med häftiga möten med människor, djur och natur. Här avslutas vår reseskildring men det kommer komma ett till inlägg med några av det bästa bilderna (har varit dålig på att rensa eftersom resan gått så har över 1800 bilder att gå igenom!).

One thought on “Kapstaden”

Comments are closed.