KwaZulu-Natal

När vi åkte genom Swaziland visste jag inte riktigt vad vi hade att vänta. Norra delen åkte vi upp och ner mellan dalar och berg i ett otroligt landskap. Den dagen vi hade tid till marknader och liknande blev en liten miss. Det var en söndag och mycket var stängt. Vi såg många finklädda längs vägarna på väg till eller ifrån kyrkan. Jag har läst något om Hemingway eller så sa att ett land bara är det om de har en egen öl. Det hade Swaziland, vanlig lager för varma dagar!

image
En kall öl från Swaziland

Flodhästar och åter flodhästar… Nu har vi gjort flodhästarnas huvudstad, St Lucia vid Indiska Oceanen. Här tog vi oss till en strand i ett naturreservat som även är ett världsarv. På vägen såg vi såklart flodhästar, fler noshörningar men även många andra djur. Stranden var helt perfekt och nästan tom på folk. Nackdelen var de stora vågorna med starka strömmar, ett dopp hann vi med innan det blev för farligt.
På kvällen var vi iväg på en sköldpadde-safari. Här fanns det chans att se två av de största arterna, både mammor för att lägga ägg men även de nykläckta. Tyvärr såg vi inga sköldpaddor men fick en vacker tur på stranden i flera kilometer. Vår guide härjade även med djur på väg till och från stranden. Han lurade en gnu med ett läte om fara så den halvsovande gnun reste sig på helspän och spanade efter rovdjur.
Vi hann även med en flodbåtstur för att komma flodhästarna nära. Här fick vi lära oss att om de är risiga i magen äter det vass för att få ordning på systemet. Vi såg två flodhästar som måste varit riktigt dåliga för de glufsade massa vass.

image
Flodhästar som hade dålig mage

Vi får ursäkta de dåliga bilderna men fota med surfplattan har inte varit prio… Nu är vi i Port Elisabeth och ska påbörja färden genom Garden Route.

3 thoughts on “KwaZulu-Natal”

    1. Svårt att säga, det var varmt och ölen var kall så helt ok. Annars är det Castle och Windhoek som gäller här. Alla väldigt lika, kanske lite bättre än Kingfisher som jag tycker smakar aningen av alkohol.

      1. Ok. Castle minns jag till och med att mina föräldrar drack när jag var i södra Afrika! Fanns även en öl som hette Henninger i Zimbabwe 🙂

Comments are closed.